33.000 de lei pentru olimpicii braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaticienii cu rezultate deosebite, de la colegiile „Grigore Moisil" şi „Andrei Şaguna", vor primi din partea edililor jumătate din suma necesară pentru a participa la concursul din SUA.

Conducerea Primăriei Braşov a decis să le ofere sprijin material liceenilor olimpici, care au făcut performanţă la competiţiile de informatică, dar din cauza lipsei banilor nu mai pot ajunge la finala celui mai prestigios concurs din domeniu, ce se desfăşoară în SUA.

În şedinţa de Consiliu Local, de mâine, pe ordinea de zi, a fost prevăzută alocarea a 33.000 de lei, respectiv jumătate din suma necesară de care cei 15 elevi şi profesorii lor însoţitori au nevoie pentru a-şi plăti cheltuielile de transport până în Philadelphia, unde se desfăşoară finala concursului American Computer Science League.

Caută sponsori

În urma primelor patru etape, cele două echipe ale colegiilor „Andrei Şaguna" şi „Grigore Moisil" au obţinut punctaj maxim, fapt ce le-a permis să fie invitate să participe, împreună cu profesorul coordonator, la faza finală a acestui concurs. 

Costurile pentru transport, cazare şi masă ajung la 2.500 de dolari pentru un singur participant.

În încercarea de a obţine sponsorizări, profesoara Manuela Şerban de la Colegiul „Grigore Moisil" a trimis email-uri chiar şi la comunităţile de români din America, dar nu a primit niciun răspuns de la aceştia.

Concursul va avea loc în 29 mai, iar plecarea elevilor ar trebui să aibă loc în 20 mai.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite