3,69 milioane de euro pentru marcaje rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov va organiza o licitaţie publică pentru desemnarea unei firme care să realizeze marcaje rutiere longitudinale, transversale şi diverse în Braşov.

Anunţul a fost făcut în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea estimativă a contractului este de 3,69 milioane de euro şi acesta se va derula pe o perioadă de şase luni de la data atriburii. Banii vor fi alocaţi din bugetul propriul al municipalităţii.

„Contractul va fi încheiat pentru acest an, la valoarea de 1.008.965 lei fără TVA. Există posibilitatea prelungirii lui pe încă trei ani şi legislaţia ne obligă să estimăm la cât s-ar ridica valoarea lui. Noi apreciem că ar fi necesar ar fi în jur de 3,69 milioane de euro, dar numai în condiţiile în care vom avea aceşti bani", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Firmele interesate îşi pot depune ofertele până în data de 27 de iunie şi trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Astfel, ele trebuie să aibă experienţă în derularea unor contracte asemănătoare în valoare de cel puţin un milion de lei (fără TVA), să aibă cel puţin patru maşini pentru marcaj rutier cu vopsea clasică longitudinal şi transversal, două maşini pentru marcaj rutier longitudinal cu material termoplastic, o maşină pentru marcaj rutier transversal cu material termoplastic, etc.

Conform anunţului Primăriei, se estimează că vor trebui realizaţi 50.000 de metri pătraţi de marcaj cu vopsea clasică, 5.000 de metri pătraţi de marcaj pentru parcări de reşedinţă şi publice, 3.000 de metri pătraţi de marcaj cu material termoplastic etc. de asemenea, se estimează că vor fi necesare 450 de limitatoare de viteză liniare, 900 de separatoare de sens, 300 de plăcuţe reflectorizante, 200 de butoni retroreflectorizanţi aplicaţi şi 1.500 de butoni retroreflectorizanţi încastraţi.

Mulţi braşoveni consideră că aceste marcaje sunt binevenite.

image

Ecaterina Bedo, 76 ani

„Avem nevoie de marcaje rutiere. Sunt importante pentru siguranţa pietonilor"

brasov

Monica Jianu, 32 ani

Suma e destul de mare şi o parte din bani puteau fi folosiţi şi la altceva,

brasov

Eckard Schlandt. 71 ani

Nu pot aprecia dacă suma e mare, dar important este ca banii să fie investiţi cum trebuie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite