29 de braşoveni vor avea case „verzi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

29 de braşoveni care şi-au depus dosarele de finanţare pentru încălzire alternativă, prin programul „Casa Verde" şi-au semnat astăzi contractele de finanţare nerambursabilă. Alte 300 de dosare vor fi studiate şi trimise spre aprobare.

Imediat după semnarea contractelor braşovenii sunt liberi să demareze achiziţionarea instalaţiilor, cu un termen de reziliere a investiţiei fixat pentru 31 octombrie 2010.

Până în prezent s-au înscris în Programul „Casa Verde" 300 de braşoveni. Înscrierea va continua nu numai până la epuizarea fondului alocat Judeţului Braşov (mai sunt disponibili aproximativ 1,2 milioane de lei), ci şi pe liste de aşteptare deoarece sumele neconsumate de unele judeţe se vor realoca judeţelor cu mai multe solicitări.

Au fost aprobate doar 29 de dosare, pentru că se merge pe principiul «primul venit, primul servit». La Braşov au fost respinse patru dintre ele din cauza extraselor CF sau pentru că persoana care depusese s-a dovedit a fi co-proprietar pe locuinţă" , a spus Ciprian Băncilă, directorul executiv al Agenţei pentru Protecţia Mediului. 

Acte necesare

Cei care au o casă şi doresc ca aceasta să devină „verde" prin instalarea de panouri solare, pompe de căldură sau centrale termice pe peleţi trebuie să completeze o cerere de finanţare nerambursabilă, o declaraţie pe proprie raspundere, o copie de pe buletin, extrasul CF, certificatul de atestare fiscală şi un extras de cont bancar.

Dosarele se depun la sediul APM Braşov, Biroul unic de la etajul I, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-12.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite