20 de salvamontişti caută un bătrân din Braşov, dispărut în Munţii Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoana căutată de salvamontişti urcase pe munte împreună cu un prieten de 80 de ani, cei doi intenţionând să parcurgă un traseu dificil care începea la cabana Pietrele şi se îndrepta spre cabana Genţiana, prin Curmătura Bucurii, lacul Bucura, vârfurile Peleaga, Păpuşa, până la Porţile Închise.

La un moment dat, cei doi s-au despărţit, iar bărbatul de 80 de ani a plecat pe un drum forestier spre Tăul Ţapului. Obosit, acesta a ajuns, după o zi, vineri, la cabana Pietrele, unde a constatat absenţa prietenului său şi a anunţat Salvamontul. Turistul a spus că prietenul său de 72 de ani ar fi trebuit să ajungă la cabană urmând un traseu prin zona lacului Galeşu.

Peste 20 de salvamontişti participă la operaţiunile de căutare ale persoanei dispărute. „Căutările au început vineri după-amiază şi s-au încheiat după miezul nopţii din cauza condiţiilor meteo grele: viscol cu o viteză a vântului de 120 de kilometri la oră şi o temperatură ce a coborât sub zero grade. Patru echipe de salvamontişti au reluat operaţiunea sâmbătă dimineaţa şi sperăm să-l găsim pe bărbat, mai ales că vremea a început să se schimbe. Zona «Porţile Închise» este una dificilă, fiind situată la o altitudine de 2.300 de metri", a declarat şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Agerpres.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite