2.000 de dascăli braşoveni i-au lăsat repetenţi pe Băsescu şi Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 2.000 de dascăli din tot judeţul Braşov au luat parte astăzi la un marş al tăcerii, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.

Ajunşi în faţa sediului Prefecturii, dascălii au renunţat la ideea mişcării de protest în linişte şi au început să scandeze împotriva „repetenţilor Băsescu şi Boc".

Preşedintele Sindicatului „Diaconu Coresi", Ligia Mara a prezentat prefectului Ion Gonţea un document care sintetizează toate nemulţumirile cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar: de la anunţatele diminuări salariale, până la aberaţiile din Legea Educaţiei Naţionale.

Prefectul Ion Gonţea a promis că va transmite Guvernului revendicările protestatarilor, încercând să-i „liniştească" pe membrii delegaţiei profesorilor cu un discurs despre „realităţile Uniunii Europene". În replică, sindicaliştii au oferit reprezentantului Guvernului în teritoriu exemple concrete de profesori care, având rezultate excelente, respective elevi care câştigă olimpiade naţionale sau internaţionale, vor câştiga după tăierile de salarii în jur de 6-700 de lei.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite