Un braşovean a sunat de 700 de ori la 112, într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, mai multe de jumătate din apelurile înregistrate sunt false. Recordul îl deţine însă un braşovean, care, într-o singură zi  a sunat de 700 de ori la 112.

Operatorii sărbătoresc, astăzi, Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112. Serviciul 112 a fost înfiinţat la Braşov în 2004 şi zilnic sunt înregistrate, în medie, în jur de 2.000 de apeluri.Cele mai multe solicitări sunt pentru Ambulanţă, urmată de Poliţie şi SMURD.

Din păcate, mai multe de jumătate din apelurile înregistrate la 112 sunt false. „Anul trecut am înregistrat 640.000 de apeluri, din care 510.000 au fost false. Marea majoritatea a acestor tipuri de apeluri sunt venite din partea copiilor, care sună în pauză sau când pleacă de la şcoală. Este o distracţie teribilă pentru ei să sune şi să spună că e o găină beată pe stradă sau că o maşină s-a oprit într-o casă", a spus şeful Biroului Răspuns Apel Unic, lt.col Ştefan Ursescu.

Copiii nu sunt singurii care se distrează sunând la 112. Lor li se alătură şi adulţii care seara, după un pahar de vin sau de ţuică, sună şi le fac propuneri indecente operatoarelor sau pur şi simplu au chef să vorbească cu cineva. Recordul la telefoane l-a bătut un braşovean care, într-o singură zi, a sunat de 700 de ori la 112. De asemenea, „anul trecut am avut trei persoane care au efectuat peste 2.000 de apeluri şi patru persoane care au efectuat peste 4.000 de apeluri", a mai spus lt.col. Ştefan Ursescu.

Alţi braşoveni „sună pentru a cere numere de telefon de la instituţii publice. În măsura în care putem, îi ajutăm. Am mai primit şi apeluri în care ni se cereau informaţii despre concediile de maternitate", a mai spus lt.col. Ştefan Ursescu.

Şeful Biroului Răspuns Apel Unic spune că este destul de greu să-i identifice autorii apelurilor false, fiindcă majoritatea folosesc cartele reîncărcabile. Oricum, amatorii de glume proaste trebuie să ştie că dacă sunt prinşi, riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite