1.369 de lei este salariul mediu net, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi judeţul nostru se doreşte a fi lider economic regional, salariile nete sunt mai mici decât media naţională.

La finele lunii martie, salariul mediu net la nivel naţional a fost de 1.493 de lei. La Braşov, salariul mediu net a fost de doar 1.369 de lei, cu mai bine de 100 de lei mai mic. Cifrele situează oraşul de la poalele Tâmpei pe locul opt la nivel naţional.

Singurele domenii în care se depăşeşte media judeţului sunt construcţiile şi industria unde salariul mediu net a ajuns la 1.456 de lei. Chiar şi aşa, tot este mai mic decât media naţională. Cel mai prost se câştigă în zona prestărilor de servicii, în comerţ şi în agricultură, unde salariile sunt între 1.011 de lei şi 1.315 de lei. Există totuşi şi o veste cât de cât bună. În martie, salariile au crescut cu 2,24% faţă de luna precendă.

Şi numărul salariaţilor din Braşov a crescut cu 547 de persoane. La finele lunii martie, în Braşov lucrau 150.187 de oameni, cifră care plasează oraşul nostru pe locul al cincilea în topul naţional, după judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Prahova.
Alimentele s-au scumpit

Creşterea salarială nu se va simţi însă în buzunarele braşovenilor. Asta, deoarece preţurile la alimente au explodat. În ultima lună, fructele s-au scumpit cu 7,71%, zahărul cu 4.99%, cartofii cu 4.54%, iar energia electrică cu 5.03%.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite