120 de elevi braşoveni învaţă să muncească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Învăţare şi modernizare printr-un parteneriat activ pentru cariera tinerilor" (I.M.P.A.C.T.) se derulează la Braşov până în 2013.

Elevii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea" au o şansă reală să se angajeze imediat după terminarea şcolii. Acest lucru este posibil datorită unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin care li se oferă elevilor şansa să facă practică la Ina Schaeffler.

 La finalul anilor de studiu, compania îi angajează pe cei care au dovedit seriozitate şi îndemânare în atelierul dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi pregătit special pentru nevoile tinerilor care merg în practică.

„Până acum am avut o grupă de 76 de elevi în practică acolo, adică toţi cei pe care îi mai aveam la Şcoala de Arte şi Meserii plus ceva elevi ai liceului. De acum vom avea doar elevi din liceu, până la 120 cât sunt cuprinşi în proiect, pentru că Şcoala de Arte şi Meserii s-a desfiinţat", spune Delia Ileana Wusinczky, directoarea Colegiului Tehnic „Mircea Cristea".

Scopul proiectului este acela de a forma elevii şi a-i pregăti atât din punct de vedere teoretic cât şi practic, în domeniile mecanică şi electrică. Elevii sunt atent supravegheaţi şi au parte chiar şi de beneficii material.  

„Elevii primesc şi o sumă de bani la finalul anului de practică, primesc zilnic prânzul plus câte un suc şi au parte şi de transport gratuit. Dacă îşi dau interesul, această societate îi angajează", mai adaugă directoarea colegiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite