11 câini au fost omorâţi la Râşnov. Motivul: sufereau de jigodie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrupedele erau în grija Azilului de câini din Râşnov şi au fost eutanasiate în această după-amiază.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor au descoperit, azi, în jurul prânzului leşurile a 11 câini, în Aziul canin de la Râşnov. Oamenii venisă la Râşnov împreună cu cei de la Asociaţia „Milioane de prieteni" pentru adopta o parte dintre animale.  În loc să plece cu ele spre Braşov, ei au constatat cu stupoare că animelele zăceau moarte în incinta azilului.

Mai mult decât atât poarta era încuiată, astfel că nimeni nu a putut intra până când la faţa locului nu a venit criminalistul de la Poliţia Râşnov.

Când am ajuns aici şi ne-am uitat înăuntru ne-am dat seama că sunt morţi. A venit maşina de la Protan Codlea să ia leşurile, dar nu i-am lăsat să intre şi am chemat Poliţia. A venit cineva de la Primărie care ne-a spus că animalele au fost eutanasiate fiindcă sufereau de boala care se numeşte jigodie, dar nu cred aşa ceva. Am vorbit la Direcţia Santiar-Veterinară Braşov să analizăm cadavrele şi să vedem dacă animalele erau într-adevăr bolnave şi dacă li s-a făcut tratamentul corespunzător cât mai erau în viaţă. În plus, acum câteva luni, în azil erau în total 25 de câini şi nu doar aceştia 11. Nu ştiu unde au dispărut ceilalţi", a spus Codruţ Feher de la Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor.

Reprezentanţii Primăriei Râşnov spun că patrupedele au fost eutanasiate legal. „Medicul veterinar a consultat cei 11 câini şi azi dimineaţă şi-a dat avizul pentru a fi omorâţi fiindcă sufereau de jigodie şi se impune prin lege eutanasierea lor", a spus Ilie Marian, inspector de specialitate în cadrul Compartimentului de Mediu din cadrul Primăriei Râşnov.

Poliţiştii au început şi ei cercetările pentru a afla circumstanţele în care au fost omorâte animalele.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite