Brăila:Criminalul surdomut ar putea ajunge într-un ospiciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Criminalul surdomut ar putea ajunge într-un ospiciu
Brăila:Criminalul surdomut ar putea ajunge într-un ospiciu

Mihai Negoiţă a fost transferat la Penitenciarul Jilava, ca medicii să spună dacă a comis crima cu discernământ

Autorul crimei oribile din sediul Asociaţiei Surzilor, Mihai Negoiţă, ar putea scăpa nepedepsit, dacă medicii legişti de la INML Bucureşti vor constata că a comis asasinatul fără a avea discernământ.

Dacă se constată că este bolnav psihic, Negoiţă poate scăpa cu o internare la Săpoca din Buzău sau la Socola din Iaşi. Nu ar fi primul criminal periculos bolnav cu capul.

Stivensen Băncuţă, asasinul de la Millenium, a fost catalogat bolnav pshic şi internat la Săpoca, în urmă cu câţiva ani. Deocamdată, Negoiţă a fost transferat la Jilava.

 „Autorul omorului comis în scop de jaf, în august 2009, a fost transferat la Penitenciarul Jilava, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice. Cercetările sunt aproape de final. Ancheta noastră depinde, însă, de expertiza efectuată de o comisie a Institutului Naţional de Medicină Legală „Dr. Mina Minovici” din Bucureşti”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Marinela Coşniţă.

Dacă membrii comisiei consideră că, în momentul săvârşirii faptei, inculpatul a acţionat fără discernământ, atunci ei pot dispune anchetatorilor scoaterea acestuia de sub urmărire penală.

Reamintim un caz similar: Stivensen Băncuţă, autorul crimei de la discoteca Millenium, cel care, în urmă cu câţiva ani, l-a înjunghiat pe Lucian Pandrea, nepotul lui Haret (Buricea), a fost scos bolnav. Actul medico-legal a fost semnat de şapte medici.

Crimă cu zeci de lovituri

Pe de altă parte, bănuielile anchetatorilor, în legătură cu posibilele probleme psihice ale lui Negoiţă, sunt pe deplin întemeiate. Criminalul s-a comportat ciudat în Arest, era vesel şi dezinvolt.

Deşi nu a recunoscut de la început crima, n-a contestat nicio clipă mandatul de arestare preventivă, deşi avea acest drept.
Dar ceea ce i-a oripilat pe oamenii legii a fost modul în care a ucis surdo-mutul.

„Niciodată n-am mai văzut o astfel de imagine, de când sunt procuror”, ne-a spus procurorul Coşniţă, după ce-a privit fotografiile de la locul faptei.

Practic, Elisabeta Dogărescu a fost desfigurată, asasinul lovind de zeci de ori cu arma crimei, sticla de şampanie. De la gât în sus, cadavrul era mutilat.

Victima nu mai avea cap, pentru că acesta fusese zdrobit, aplatizat, iar camera era stropită cu sânge. Cu greu îşi poate explica cineva motivul unui asemenea gest. Femeia nu părea lovită de o mână criminală, ci călcată pur şi simplu de camion. 

 „Ancheta noastră depinde de expertiza efectuată de o comisie a Institutului Naţional de Medicină Legală „Dr. Mina Minovici” din Bucureşti”, procuror Marinela Coşniţă.


 

 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite