Brăila:Transportul în comun se scumpeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Transportul în comun se scumpeşte
Brăila:Transportul în comun se scumpeşte

Preţul călătoriei cu mijloacele de transport în comun va creşte începând de luna următoare cu 20 de bani. Astfel, un bilet va costa de la 1 noiembrie 1,20 lei faţă de doar un leu, cât este în prezent.

Majorarea tarifului va genera efecte în lanţ, astfel încât preţul unui abonament săptămânal de luni până duminică va ajunge 28 de lei. Ceva mai scump va fi un abonament pentru o lună, destinat elevilor. Preţul acestuia pentru tramvai, autobuz sau microbuz va fi de 30 de lei.

Brăilenii care au nevoie de abonament pentru toate liniile pe autobuz, microbuz şi tramvai în oraş trebuie să ştie că vor scoate din buzunar 48 de lei.

Un traseu mai piperat este cel cu tramvaiul pe ruta Vidin – Lacu Sărat, preţul abonamentului în acest caz fiind de 72 de lei.
Cu toate acestea, cel mai scump rămâne în continuare traseul Vidin – Combinat, care ajunge la 96 de lei.

De câteva zile, conducerea „Braicar” a afişat în toate mijloacele de transport în comun o listă cu noile preţuri, pentru a informa călătorii cu privire la modificări. Oamenii sunt însă nemulţumiţi de această majorare în plină criză financiară.

 „Preţul abonamentului şi biletului va creşte, dar calitatea serviciilor va rămâne la fel. Plătesc în prezent 36 de lei pe liniile de autobuz din oraş şi circul de cele mai multe ori cu autobuze vechi, care tremură din toate încheieturile de parcă acum se dezmembrează”, spune brăileanca Anca Leonteni, 30 de ani.

Majorarea tarifelor a fost votată de consilierii locali municipali la ultima şedinţă, după ce „Braicar” şi transportatorii particulari au declarat că preţurile au rămas aceleaşi în ultimii trei ani, iar ei nu-şi acoperă cheltuielile.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite