Scandal la Brăila legat de rezultatele testelor COVID. Subprefect: „Nu mai umiliţi bolnavii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Draghinescu FOTO Facebook/pagina personală
Simona Draghinescu FOTO Facebook/pagina personală

Spitalul Judeţean Brăila anunţase că unitatea medicală nu mai primeşte rezultatele probelor PCR lucrate în diverse laboratoare, acestea urmând să fie trimise pacienţilor prin SMS, iar medicilor prin email.

Problemele au apărut după ce reprezentanţii Spitalului Judeţean din Brăila au anunţat că unitatea medicală nu mai primeşte rezultatele probelor PCR lucrate în diverse laboratoare. Acestea vor fi primite de pacienţi prin SMS, iar medicii de familie vor fi anunţaţi prin email.

„Rugăm persoanele care se testează să nu mai sune dupa rezultate la spital şi în cazul în care sunt internate, să informeze medicul curant de primirea rezultatului”, au precizat reprezentanţii spitalului.

Anunţul a stârnit reacţia subprefectului de Brăila, care consideră că decizia spitalului nu face altceva decât să pună bolnavii pe drumuri pentru că unii dintre aceştia au nevoie de forma scrisă a rezultatului la testarea COVID.

”Poate că alte laboratoare nu mai trimit rezultatele la Spitalul Judeţean Brăila, dar laboratorul Spitalului Judeţean Brăila cu siguranţă trimite rezultatele la Spitalul Judeţean Brăila. O rog public pe doamna manager să facă bine şi să trimită rezultatele testelor COVID (pozitive şi negative) pacienţilor care fac acest test la Spitalul Judeţean Brăila şi să nu mai pună bolnavii pe drumuri cum s a întâmplat zilele acestea aducând că argumente nişte aberaţii, bolnavii negativi fiind plimbaţi de la Ana la Caiafa, unii bolnavi având nevoie de rezultatul negativ chiar în formă scrisă. La câte teste se lucrează la Spitalul Judeţean nu cred că muncesc pe brânci, aşa că pot tipări şi rezultatul la 20 teste pe format de hârtie”, susţine Simona Drăghincescu, subprefectul judeţului Brăila.

Subprefectul cere explicaţii conducerii spitalului şi în legătură cu containerele trimise la unitatea medicală pentru bolnavi, care ar fi folosite în prezent de rudele pacienţilor.

”Întreb de asemenea cum sunt folosite cele 2 containere aduse de Prefectură la Spitalul Judeţean Brăila, pentru bolnavi sau pentru aparţinători? Containerele au fost aduse pentru a uşura muncă şi aglomeraţia de la UPU, pentru bolnavi, nu ca loc de pauză pentru aparţinători, aşa îmi aduc aminte. Vă rog să nu mai umiliţi bolnavii şi nici colegii dumneavoastră de la UPU! Rolul şi rostul unui manager al unei instituţii publice (al unui spital cu atât mai mult) este să rezolve problemele instituţiei în timp real, nu să creeze altele, altfel singura soluţie este demisia”, încheie Simona Drăghincescu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Testele COVID-19, rezultate tot mai dubioase: 12 „bolnavi“ s-au vindecat peste noapte!

Cum se explică testele pozitive la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite