O poştăriţă din Brăila a ajuns în colţii unei haite de câini vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O brăileancă, de meserie factor poştal, a trăit clipe de coşmar după ce a fost atacată de o haită de câini

Nicoleta Mocanu, în vârstă de 42 de ani, povesteşte că în cursul anului trecut a fost agresată de trei ori de maidanezii care îşi fac veacul printre blocurile din Viziru.

Nicoleta Mocanu (42 ani) din Brăila este factor poştal şi spune că a fost agresată de mai multe ori de câinii din cartierul Viziru, în zona blocurilor 8 şi 9, în timp ce îşi făcea traseul zilnic.

„Câinii de acolo m-au tăbărât de câteva ori până acum. Sunt în jur 15 şi sunt foarte agresivi", ne-a spus brăileanca. Ultima sperietură trasă a fost la sfârşitul lunii decembrie. Atunci a trecut prin clipe de groază şi acest lucru a convins-o pe femeie să ia măsuri.
A depus o cerere la Apam Horez pentru ca hingherii să vină să ridice câinii din zonă.

Nicoleta Mocanu a trăit momente de groază când a fost atacată de câini. Foto: Adriana Baranga

image

„M-am speriat foarte tare atunci. Mi-a căzut geanta cu bani şi cu plicuri. Oamenii au venit să mă ridice de jos, credeau că am leşinat. Pe 28 decembrie am depus o cerere să vină hingherii să-i ia, dar deocamdată problema nu s-a rezolvat", îşi aminteşte brăileanca.

Femeia povesteşte că lucrează pe mai multe trasee, dar nicăieri nu i s-a mai întâmplat aşa ceva. „Am noroc că oamenii din zonă cunosc situaţia şi s-au învăţat să mă aştepte la scară când vin. Nu sunt singura care are probleme. Au fost şi locatari muşcaţi de aceşti câini", ne-a mai spus poştăriţa.

Ridicarea câinilor, după grafic

Contactat de reporterii Adevărul de Seară, Vasile Horez, proprietarul adăpostului de câini din Lacu Sărat, care se ocupă de ridicarea câinilor fără stăpân din zona cu pricina, ne-a spus că ştie despre ce este vorba, dar că ceea ce vrea reclamanta adică ridicarea tuturor câinilor, nu este posibil.

„Ea vrea să nu mai vadă niciun câine pe acolo, nu este posibil aşa ceva. Noi avem un grafic de respectat şi acţionăm în funcţie de el", a precizat Vasile Horez, care a adăugat că au fost deja luaţi zece câini din acea zonă şi vor urma şi alţii, în funcţie de solicitări.

Zeci de reclamaţii pe site-ul Primăriei

Cazul Nicoletei Mocanu nu este singular. Pe site-ul Primăriei Municipiului Brăila sunt afişate mai multe reclamaţii prin intermediul cărora persoane care locuiesc în diverse zone ale oraşului, care au avut probleme cu câinii comunitari, solicită primarului să ia măsurile adecvate şi să-i scape de animalele agresive.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite