Brăila: Un pensionar a tras o ţeapă de 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Chihaia a păgubit nouă firme, în condiţiile în care este recidivist şi are şi contul gol

Căutat de oamenii legii încă de acum doi ani, Mircea Chihaia a fost încarcerat pentru fals în declaraţii şi înşelăciune. El a „ţepuit” şi firme din Bucureşti, Timişoara, Focşani, Slobozia, Oneşti şi Bihor.

El şi-a adus partenerii de afaceri în pragul falimentului. Autorul infracţiunilor s-a declarat nevinovat, deşi mai are vreo zece dosare penale în lucru, la Parchet.

Procurorul Cristiana Alexandra Mălai, şef de secţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, l-a audiat, preţ de câteva ore, pe Chihaia.

Pensionarul-afacerist nu a recunoscut că ar fi fost vinovat, contestând mandatul de arestare preventivă.
Chihaia este recidivist cu un rest de pedeapsă neexecutat de 736 de zile de închisoare. Un timp, s-a sustras de la cercetări.

Infractor „de catifea”, de cursă lungă

A comis infracţiunile în 2007, a fost găsit în iunie 2008 dar, deşi i s-a pus în vedere să n-o facă, a părăsit judeţul. Poliţiştii l-au audiat abia anul acesta, în luna mai”, ne-a declarat procurorul.

Mircea Chihaia a achiziţionat SC „Glaxo Serv” SRL în februarie 2007, însă nu pentru afaceri cinstite, ci pentru a pune mâna pe marfă de miliarde de lei, pe care să o valorifice.

A deschis conturi bancare la două bănci, ca să facă rost de carnete de cecuri şi, la scurt timp, a început să facă comenzi prin telefon, pentru marfă.

Deşi nu avea bani în cont, Chihaia a făcut comenzi uriaşe, după ce a închiriat un depozit în zona portuară. Pentru plata mărfii, emitea file cec.

A luat mâncare pentru animale de 23.000 de lei

De la o firmă din Bucureşti, escrocul a achiziţionat schele metalice de 89.000 de lei, de la o alta extinctoare, iar de la alta sodă caustică. Chihaia a cumpărat până şi mâncare pentru animale, în valoare de peste 23.000 de lei.

Mare parte din marfă nici n-a ajuns la Brăila, fiind valorificată prin intermediari.
„În 2009, a cumpărat altă firmă, a numit pe cineva administrator, după care a continuat ilegalităţile. Săvârşea infracţiuni în timp ce era cercetat în acest dosar penal”, ne-a precizat magistratul care s-a ocupat de caz.

La propunerea Parchetului, Tribunalul Brăila a emis mandat de arestare preventivă pe numele bătrânelului escroc, pentru următoarele 29 de zile. 

„Învinuitul Mircea Chihaia a fost condamnat pentru înşelăciune cu file cec fără acoperire de către mai multe instanţe din ţară, inclusiv de către instanţa brăileană”, a declarat procurorul Cristiana Mălai.

„A fost condamnat pentru înşelăciune cu file cec fără acoperire de către mai multe instanţe din ţară, inclusiv de către instanţa brăileană”, procuror Cristiana Alexandra Mălai.
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite