Brăila: A cumpărat colecţia pe ascuns pentru a o lăsa moştenire copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: A cumpărat colecţia pe ascuns pentru a o lăsa moştenire copiilor
Brăila: A cumpărat colecţia pe ascuns pentru a o lăsa moştenire copiilor

După ce a cumpărat prima carte din colecţia "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" a decis că nu va pierde niciun număr şi că le va face cadou urmaşilor.

Unul dintre brăilenii pasionaţi de lectură, deţinător al unei biblioteci din care nu lipseşte niciuna dintre cărţile «Adevărul» apărute până acum este Dumitrache Soare, 59 ani. Brăileanul deţine o mică afacere cu încălţăminte pe care o administrează împreună cu soţia.

Citeşte cu pasiune şi ziarul, şi volumele

 „Când am puţin timp mai citesc câteva pagini dintr-o carte. La început citeam ziarul pentru a mă informa, apoi am început să cumpăr şi să citesc şi cărţile. Până acum nu prea aveam timp să citesc, dar de când am această mică afacere am mai mult timp pentru a citi cărţile verzi”, spune Dumitrache Soare.

A cumpărat primul număr cu carte de la „Adevărul” din curiozitate.
„După ce am văzut modul de prezentare şi operele care vor fi distribuite în fiecare joi am decis să le cumpăr pe toate”, spune Dumitrache Soare.

Deşi o parte dintre opere le mai are în bibliotecă într-o ediţie mai veche a ţinut neapărat ca această colecţie să nu-i lipsească.

A înlocuit cărţile vechi din bibliotecă

„Le-am scos pe cele vechi din bibliotecă şi mi-am făcut loc pentru cărţile acestea cu copertă verde. Sunt cărţi de calitate, au o prezentare deosebită şi era păcat să nu le cumpăr pe toate. Sper să nu ratez niciun număr. Au fost săptămâni în care abia am reuşit să prind un ziar cu carte. Vreau să strâng toate cele 100 de cărţi pe care să le las unuia dintre băieţi”, povesteşte brăileanul.

Bărbatul a fost nevoit să apeleze la un artificiu pentru a-şi păcăli soţia care nu era de acord cu cheltuirea banilor pe cărţi. I-a promis că va cumpăra o carte la două săptămâni, însă a cumpărat fiecare număr, iar o vreme le-a ascuns de ochii soţiei în dulap.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite