Maternitatea Brăila este prinsă într-un şantier de reabilitare care nu se mai termină. O treime dintre saloane nu poate fi folosită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum, doar faţada exterioară a fost finalizată   FOTO Florentin Coman
Până acum, doar faţada exterioară a fost finalizată   FOTO Florentin Coman

Semnat în august 2010, contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Brăila are ca termen de predare a lucrărilor martie 2015. Cu toate că termenul de finalizare este peste 3 luni, modernizarea a fost realizată abia în proporţie de 35%.

Pe lângă această întârziere, conducerea Spitalului Judeţean Brăila se arată nemultumită şi de faptul că în acest proiect nu a fost cuprinsă şi reabilitarea secţiei de Obstetrică-Ginecologie, care este situată la etajul 5 al Maternităţii.

"În proiect nu a fost cuprinsă o reabilitare a etajului 5 al clădirii, care este parte integrantă şi funcţională a Maternităţii, ori, în momentul în care se va da în funcţiune acest corp, etajul 5 va trebui reabilitat tot de către Spitalul Judeţean împreună cu Consiliul Judeţean", a precizat dr. Alina Neacşu purtător de cuvânt al Spitalului Jude]ean Brăila. La dispoziţia constructorului s-au pus doar 4 etaje din cadrul Maternităţii Brăila.

Suma totală contractată de Ministerul Sănătăţii de la Banca Mondială pentru reabilitarea Maternităţii Brăila este de 19,6 milioane de lei. Firma care a câstigat contractul de execuţie a lucrărilor este societatea austriacă "Vamed", iar subcontractoare la nivel local este "Concivia" SA.

Pentru întârzierea lucrărilor, reprezentanţii "Concivia" dau vina pe Ministerul Sănătăţii, care ar fi alocat fondurile abia la doi ani după semnarea contractului, dar şi pe "Proiect Bucuresti", firmă ce a venit cu un proiect greşit, care a avut nevoie de revizuiri. "Relativ, suntem la început, se demolează, se cară moluz, se execută zidărie. Din ceea ce ştiu eu de la colegi, au fost probleme cu fondurile, s-au alocat târziu, plus proiectul care a fost întocmit greşit şi a fost nevoie să se refacă tot. Nu au coincis instalaţiile de pe hârtie cu cele din teren", a declarat Leonard Dănciuc, inginer în cadrul "Concivia" SA.

În prezent, medicii şi pacienţii sunt nevoiţi să se descurce cu o treime mai puţin din spaţiul funcţional - asta înseamnă mai exact 28 saloane pentru mame şi gravide din cele 40 existente. Astfel, mamele sunt cazate câte 4 în salon şi 5 la Terapie Intensivă. "Pe acest sector a trebuit să aglomerăm, am mai introdus câte un pat în saloane. Înainte erau 3 paturi, acum sunt 4", spune
Elena-Mihaela Vasilescu, asistent şef la Maternitate.

Citiţi şi

204 copii au intrat în grija statului în ultimul an. Peste 1730 de copii, rămaşi ai nimănui, cu părinţii plecaţi la muncă peste graniţă


 


 


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite