Brăila:1.600 de elevi cer bani de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:1.600 de elevi cer bani de liceu
Brăila:1.600 de elevi cer bani de liceu

Elevii care, în urma efectuării anchetelor sociale, se vor încadra în normele impuse, vor primi lunar 180 de lei.

 1.584 de elevi nevoiaşi au depus anul acesta cereri pentru a beneficia de prevederile programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

Acţiunea se adresează numai elevilor care urmează cursurile la zi şi care se află în întreţinerea familiilor cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru, venit realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii. Departajarea se face în funcţie de mediile generale obţinute în anul trecut şi numărul de absenţe nemotivate.

Astăzi se va afla lista beneficiarilor programului. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse în perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 noiembrie.

Eu sunt din judeţ, părinţii mei nu sunt prea înstăriţi şi mi-am depus cerere pentru «Bani de liceu»”, ne-a spus Violeta Negoiţi, elevă în clasa a XI-a.

Numărul celor care au depus anul acesta cereri este mai mic faţă de 2008, când au primit bani 1.776 de elevi.

“Programul naţional de protecţie socială «Bani de liceu» vine în sprijinul elevilor cu probleme sociale şi, totodată, în sprijinul celor cu rezultate deosebite. Noi ne vom face datoria, astfel încât derularea acestuia să se realizeze fără disfuncţionalităţi”,
a declarat Viorel Botea, inspector şcolar general.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite