Brăila: S-a întâlnit cu avocatul, înarmat cu o sabie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: S-a întâlnit cu avocatul, înarmat cu o sabie
Brăila: S-a întâlnit cu avocatul, înarmat cu o sabie

George Pârvu, fratele bărbatului împuşcat pe 26 septembrie de poliţişti, a fost prins cu o sabie în Palatul Justiţiei

George, de 20 de ani, a fost săltat, miercuri, de către jandarmi, fiindcă la întâlnirea cu avocatul pe care îl alesese pentru a-i da în judecată pe poliţiştii care l-au împuşcat pe Sorin, era înarmat cu o sabie.

Reporterii noştri au realizat fotografii în exclusivitate. 

Jandarmii au constatat că în mânerul bastonului pe care George îl purta era montată o lamă metalică de 41 de centimetri. După acest incident, avocatul a abandonat familia Pârvu.

Asta după ce cu mare greutate, Ion Pârvu, tatăl lui Sorin, băiatul împuşcat mortal de un subcomisar al IGPR, abia reuşise să-şi găsească apărător. Motivul este tocmai faptul că lui George i s-a întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă.

„Miercuri dimineaţă am mers împreună cu fiul meu la Tribunal pentru a ne întâlni cu avocatul. Am pus la punct unele detalii, după care ne-am trezit invitaţi de jandarmi la o percheziţie”, ne-a spus Ion Pârvu.

Jandarmii au fost intrigaţi de zăngănitul pe care îl scotea bastonul lui George, de care acesta se folosea pentru deplasare. Bastonul, care fusese achiziţionat cu o seară înainte de la TUG, avea ataşat în interior o lamă metalică de 41 de cm lungime.

image

George Pârvu le-a spus jandarmilor că nu a ştiut de existenţa lamei. „Este un baston cumpărat din comerţ cu o bucată de tablă în interior. Habar nu am avut ce era în interior, nici nu ne-a trecut prin cap. Mai bine aşteptam să îi facă baiatului un prieten tâmplar un baston din lemn decât să avem necazuri acum”, adaugă Ion Pârvu.

image

George Pârvu a mers de bună voie la sediul Jandarmeriei

Întrevederea cu avocatul a fost un eşec pentru că apărătorul, influenţat de incidentul de pe holul Tribunalului, a renunţat subit la caz. „Avocatul s-a răzgândit imediat ce l-au luat pe băiatul meu”, mai spune tatăl îndurerat.

George Pârvu nu a opus rezistenţă, s-a supus percheziţiei şi i-a însoţit de bună voie pe jandarmi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ).

image

„Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept în locuri şi împrejurări în care s-ar putea pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire. Fapta este pedepsită de Legea nr. 61/1991, republicată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ, plt. Sorin Neftode.

Astăzi, parastasul de 40 de zile al tânărului ucis în plină stradă

image

Familia Pârvu ne-a spus că astăzi va face parastasul de 40 de zile al lui Sorin. Tatăl tânărului este dezamăgit că, din păcate, mulţi dintre prietenii apropiaţi ai familiei l-au părăsit. „Toţi prietenii se tem acum, la fel ca şi avocaţii”, a conchis Ion Pârvu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite