Brăila:CRIZĂ-Procurorii brăileni sunt îngropaţi în dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:CRIZĂ-Procurorii brăileni sunt îngropaţi în dosare
Brăila:CRIZĂ-Procurorii brăileni sunt îngropaţi în dosare

Deşi se află pe primul loc la rezultate, Parchetul are schema de personal ocupată în proporţie de doar 55 % Şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, prim-procurorul Fănel Mihalcea, rupe tăcerea în legătură cu situaţia aproape disperată existentă în instituţiile subordonate.

Actul de justiţie este în pericol. Se întâmplă din nou ca un oficial direct implicat în acest act, desfăşurat de astă dată la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, să tragă un semnal de alarmă cu privire la acest fapt.

Deşi procurorii brăileni au obţinut, în primele nouă luni, rezultate superioare colegilor din Galaţi şi Vrancea, totuşi, ei sunt nevoiţi să stea peste program, fără să fie plătiţi, având de instrumentat sute de dosare.
Deficitul de personal îşi face simţită prezenţa tot mai acut. Magistraţii sunt nevoiţi să muncească suplimentar, iar numărul de dosare, în continuă creştere, îi copleşeşte.

“Justiţie fără bani nu se poate”

 “Ne situăm în continuare pe primul loc în cadrul Parchetelor arondate Curţii de Apel Galaţi. Deşi s-a vorbit intens de reforma Justiţiei, aceasta întârzie să-şi facă simţită prezenţa. Colegii mei simt un gust amar, pentru că una se zice, alta se face. Justiţie fără bani nu se poate face”, ne-a declarat şeful procurorilor brăileni.
Potrivit prim-procurorului Fănel Mihalcea, statul de funcţii este deficitar de mai mulţi ani, posturile fiind ocupate în proporţie de doar 55 %.

O minciună: salariile fabuloase

Un coleg munceşte cât pentru doi procurori, fără să fie remunerate pentru munca făcută în plus. Cu toate acestea, se afirmă că procurorii au salarii mari. E o minciună aşa-zisa “salarizare fabuloasă a magistraţilor”, magistratul de rând are un salariu onest”, precizează şeful Parchetului.

Deşi au avut de furcă nu cu sute, ci cu mii de cauze şi au rămas de multe ori peste program, procurorii brăileni nu sunt remuneraţi cum se cuvine. Unii au deja probleme de sănătate. Şi, culmea, de la an la an, volumul de muncă este în creştere.

Apel către locuitorii oraşului

Din lipsa banilor, unele comunicări nu se mai trimit prin poştă. De aceea, rugăm cetăţenii care au de primit astfel de comunicări, să se prezinte la Parchet, personal, să le ridice. Nu sunt bani pentru trimiterea acestor documente. Situaţia este disperată. Nu ştiu cât o vom mai putea duce aşa”, a mai spus prim-procurorul Mihalcea.



 



Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite