Brăila:Sănătate brăileană cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au semnat deja contractele de finanţare a proiectelor prin care ambulatoriile de specialitate din cele trei spitale brăilene vor beneficia de modernizare

Valoarea totală a proiectului pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă este de 42.673.559 lei, modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie are o valoare de 2.610.105 lei, iar cea a Spitalului de Pneumoftiziologie se ridică la 2.926.133 lei.

Unul dintre ambulatoriile modernizate va fi la Spitalul de Pneumoftiziologie. Conducerea unităţii speră ca până la sfârşitul anului  acesta să fie dotat cu aparatura necesară.

Procedeul este destul de greoi, iar etapele de urmat au o anumită perioadă de desfăşurare, acest lucru necesitând destul de mult timp.

Investiţie de un milion de euro

„Ambulatorul va fi amplasat în dispensar, am pregătit deja spaţiul şi nu ducem lipsă de personal. Dotarea ambulatoriului sperăm să crească nivelul de competenţă al investigaţiilor”, a precizat directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Gabriela Moroianu care a adăugat că proiectul a fost realizat cu ajutorul celor de la Consiliul Judeţean şi a celor de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională.

Aproape un milion de euro sunt investiţi aici pentru aparatură: computer tomograf pentru investigaţii specifice, ecograf, două analizoare pentru laborator, bronhoscop şi o serie de aparate pentru investigaţii suplimentare la respiraţie.

Spitalul va avea în cel mai scurt timp şi un laborator de radiologie doar pentru pacienţii internaţi, aparatul necesar acestui tip de intervenţie fiind modernizat printr-o finanţarea de la Ministerul Sănătăţii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite