Vedetele fluviale au rescris Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele nave ale flotei româneşti de la Brăila s-au împărţit între Constanţa şi Galaţi pentru a marca Ziua Marinei. Mii de oameni au urmărit, cu sufletul la gură, defilarea navei „Borcea", dar şi salvele de tun trase de monitorul „Ion C. Brătianu".

Sute de terase cu tot atâtea grătare doldora de frigărui, bere în valuri şi voie bună - cam aşa arăta, ieri, de Ziua Marinei, Esplanada Dunării de la Brăila.
Profitând de liber, dar şi de manifestările prilejuite de Zilele Municipiului, brăilenii au invadat Faleza şi Esplanada Dunării. Fie că a fost vorba de copii de câţiva anişori, de tineri, familişti ori pensionari, concitadinii au ocupat locuri „strategice" încă de la ora 9.00, ca să poată vedea mai bine defilarea navelor civile şi militare.

Au răsunat malurile fluviului

„Ziua Marinei de anul acesta a fost deosebit de frumoasă, însă au lipsit vestitele monitoare de la Brăila, precum şi nava «Mureş». Am înţeles că se află la Constanţa, la aceeaşi sărbătoare", ne-a spus, cu oarecare părere de rău, comandorul-instructor (ret.) Constantin Manda, de 92 de ani, veteran de război.
Chiar şi aşa, miile de suflete care au umplut, ieri, Faleza, au avut ce vedea. Trecerea în revistă a navelor militare, în frunte cu monitorul „Ion C. Brătianu", a vedetelor blindate fluviale, intonarea imnului, salvele de tun de mare calibru trase de pe navele de război, toate acestea au făcut să răsune malurile bătrânului fluviu şi să smulgă strigăte de admiraţie din piepturile a sute şi mii de brăileni.
Puţin după ora 10.00, a fost citit Ordinul comun al Ministerelor Apărării, Administraţiei şi Internelor şi Transporturilor, iar părintele capelan Leontin Cristian, duhovnicul Garnizoanei Brăila, s-a rugat pentru binele Marinei, pentru marinarii români, dar şi pentru odihna sufletelor marinarilor dispăruţi în lupte.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite