Şoferii şi iarna pun probleme drumarilor brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zăpadă căzută în oraş pune probleme şoferilor şi nu numai. Nu doar pelicula subţire de gheaţă formată din cauza condiţiilor meteo pune probleme celor aflaţi în trafic, ci şi şoferii care nu au ridicat maşinile de pe carosabil.

Astfel, în multe locuri din municipiu, şoselele sunt îngustate şi din cauza gheţii adunate la rigolă, dar şi a maşinilor care sunt staţionate la o distanţă de 1-1,5 metri distanţă de trotuar.

Mai mult, unii şoferi nici nu se sinchisesc să caute un loc de parcare şi opresc fix acolo unde au ei treabă fără să le pese că blochează întreaga şosea.

"Ne-au fost aduse la cunoştinţă zeci de cazuri în care utilajele ieşite să cureţe zăpada şi să împrăştie materialele antiderapante s-au trezit blocate de astfel de autoturisme ai căror şoferi nici măcar nu s-au sinchisit să se deplaseze să-şi mute maşinile în ciuda claxoanelor vehiculelor blocate", ne-a declarat primarul municipiului, Aurel Simionescu.

Poliţia locală va face ordine

Autorităţile spun că odată cu reorganizarea Poliţiei comunitare şi tranformarea ei în Poliţie locală, vor putea fi preluate din atribuţiunile Serviciului Poliţiei Rutiere astfel încât se por putea lua mult mai eficient măsiurile de rigoare.

"Nu sunt adeptul acestui sistem dar sunt convins că revenirea la montarea caracatiţelor şi chiar ridicarea maşinilor oprite aiurea va determina pe mulţi şoferi să-şi schimbe atitudinea şi să nu mai încalc aşa uşor regulile. Important este şi ca noi să avem front de lucru fără impedimente astfel încât să avem eficienţă vizibilă atunci când curăţăm zăpada", a specificat Dan Apostol, directorul S.U.P.A.G.L.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite