Duminică, la Brăila, concert 3M de Ziua Mondială a Teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul "Maria Filotti" a programat un recital Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Mircea Bodolan. Pe lângă recitalul celor trei artişti, teatrul mai organizează şi „Ziua Uşilor Deschise".

Şi în acest an, Teatrul "Maria Filotti" sărbătoreşte "Ziua Mondială a Teatrului", eveniment creat în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru.

Diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Unul dintre cele mai importante este transmiterea "Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului", prin care, la invitaţia Institutului, o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra teatrului.

Pentru a onora această unică manifestare, Teatrul "Maria Filotti" a programat pentru duminică de la ora 19.00, la Sala Mare un recital extraordinar care reuneşte trei nume mari ale muzicii folk, denumit sugestiv: „3 M" la care participă Mircea Vintilă, Mircea Bodolan şi Mircea Baniciu.

În deschidere, va fi proiectat documentarul „Între teatru şi comorile lumii, aş alege teatrul", de Anca Cismaru, şi va fi lansată Gazeta Teatrului.

„Pentru a fi în permanentă comunicare cu publicul, pentru transparenţa instituţiei, astăzi, mâine şi duminică, Teatrul "Maria Filotti" îşi deschide porţile organizând "Zilele Uşilor Deschise", ne-a declarat Ciprian Buzoianu, secretar literar.

„Cu această ocazie oferim posibilitatea cadrelor didactice, elevilor şi studenţilor să viziteze clădirea teatrului (săli de spectacol, săli de repetiţii, foyere, săli de conferinţă, de expoziţii şi altele) între orele 14.30 şi 17.30", ne-a declarat Ciprin Buzoianu, secretarul literar al teatrului.

Tot cu ocazia „Zilei Mondiale a Teatrului", UNITER împreună cu teatrele din ţară a organizat Campania Naţională „Artiştii pentru artişti", cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

În sprijinul acestei campanii umanitare, Teatrul „Maria Filotti" din Brăila a programat spectacolul „Sosesc deseară" de Tudor Muşatescu, care a fost jucat duminică 20 martie la Sala Studio.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite