Patru zile de spectacole la „Sărbătorile Brăilei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a pregătit un adevărat regal atât pentru locuitori, cât şi pentru oaspeţi. Sărbătorile ocazionate de Zilele Brăilei încep de astăzi, continuă cu spectacole şi concerte sâmbătă şi dumică şi vor avea punctul culminat luni, de Sf. Maria.

Atmosfera de sărbătoare se instaurează în municipiu încă de astăzi. Fosta stradă Regală, acum „Mihai Eminescu", arteră comercială devenită etalon pentru Brăila încă de la eliberarea oraşului de sub turci din anul 1829, se transformă în scenă pentru expoziţii ce se anunţă ca fiind foarte atractive.
Astfel, restaurantul Bosfor îşi va schimba menirea şi va deveni locul unde pictorii brăileni vor expune cele mai recente lucrări, alături de o expoziţie de carte a scriitorilor locali.
Sâmbătă, spectacole
de dimineaţă
Cunoscurtul caricaturist Costel Pătrăşcan expune chiar în intersecţia străzii Mihai Eminescu cu Ana Aslan ultimele lucrări, reunite sub titlul „La noi la Brăila..."
„Ca de obicei la vremuri grele, românul în general şi brăileanul în special face haz de necaz. Iar cum vremurile de acum sunt foarte grele, am de ce să fac haz şi să-i fac pe concetăţeni să râdă de toate necazurile de zi cu zi", ne-a declarat inegalabilil caricaturist.
Ziua de sâmbătă 13 august este rezervată spectacolelor, care vor începe la ora 10.00 în trei locaţii diferite: parcul Monument, Grădina Mare şi Staţiunea Lacu Sărat.
„Vor cânta pentru brăileni, formaţia Steluţele Dunărene şi Muzica Militară a Garnizoanei. Pe Esplanada Dunării, pe seară, de la ora 21.20, va începe un concert susţinut de Maria Cârneci. Mai susţin spectacole deosebite comunitatea ruşilor lipoveni, cea a evreilor şi cea a grecilor, aşa că suntem convinşi că brăilenii vor avea un program cu adevărat plin", a declarat Camelia Guşatu director în cadrul Primăriei Brăila.
Sâmbătă şi duminică spectacolele cu caracter medieval vor readuce atmosfera din vremurile când raiaua Brăilei era cel mai important centru comercial din sud-estul Europei. Cei care vor să participe la spectacolul medieval de magie şi pantomimă sunt aşteptaţi sâmbătă şi dumnică la Teatrul Maria Filotti, poarta B.


Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite