Piaţa muncii, dezmorţită de industria confecţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta locurilor de muncă prezentată de Agenţiei Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila pentru această perioadă cuprinde 189 de posturi vacante, cele mai multe dintre ele, 50, fiind pentru meseria de confecţioner-ansamblor articole textile.

De altfel, industria confecţiilor oferă mai bine de jumătate din totalul locurilor de muncă la Brăila, pe lângă cele 50 de posturi menţionate deja fiind posturi şi pentru 22 de călcătorese de lenjerie şi 14 muncitori necalificaţi în acelşi domeniu. La polul opus se află posturile pentru absolvenţii de studii superioare care nu au de unde alege.

Rata şomajului rămâne constantă

În ultimele luni, numărul şomerilor luaţi în evidenţele AJOFM Brăila a rămas constant. Rata şomajului calculată la sfârşitul lunii iunie 2011 atingea în judeţul Brăila valoarea de 5,8%, doar cu 0,2 procente mai puţin decât luna precedentă. Numărul şomerilor înregistraţi la AJOFM se ridica la 8.268 dintre care doar 1.731 erau beneficiari de indemnizaţii.

„Marea majoritate a şomerilor, 80,5% au un nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 13% au studii liceale şi postliceale şi doar 6% au absolvit o facultate", ne-a precizat Laura Vasilescu, purtător de cuvânt al AJOFM Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite