Clopoţelul va suna din nou în şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe ultima sută de metri, autorităţile se grăbesc să termine reabilitarea a două unităţi şcolare, restul rămân cum sunt. Încă se fac lucrări la Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala nr.1 „Vlaicu Vodă". Cei mai mulţi şcolari vor merge în aceleaşi clădiri neautorizate sanitar.

Primarul Aurel Simionescu a declarat ieri că până în luna septembrie vor fi terminate lucrările de reabilitare la Şcoala nr.1 „Vlaicu Vodă" şi la Liceul cu Program Sportiv (LPS. Cele două unităţi au fost reabilitate pe bani europeni. Valoarea proiectului pentru LPS s-a ridicat la 2,8 milioane lei, iar Şcoala nr.1 „Vlaicu Vodă" reabilitarea a costat 4,6 milioane de lei.
O altă unitate a cărei reabilitare s-a finalizat de curând, în luna iulie, este şcoala „Gheorghe Naum". Valorea totală iniţială a proiectului a fost de 3.457.223 lei în timp ce costurile finale au ajuns la doar 1.316.522 lei.
În lucru
Însă sunt multe alte şcoli care ar avea nevoie de reparaţii capitale. Un exemplu este Şcoala nr. 3 care a avut parte de câteva lucrări pe bani veniţi de la Guvern dar nu a fost terminată.
„Mai avem clădiri cu probleme, cum ar fi două grădiniţe, una în Vidin şi una în spatele Colegiului «Ana Aslan» plus Şcoala nr.3 începute pe banii Guvernului şi lăsate aşa, neterminate", a declarat Simionescu.
„Şcoala nr. 3 funcţionează într-o clădire de patrimoniu, nu se poate interveni oricum. S-a lucrat la ea secvenţial, partea de sus nu este făcută, la corpul din dreapta şi partea de mijloc nu s-a lucrat deloc", a mai spus edilul şef.

Fără autorizaţie sanitară
Pe lângă acestea, mai sunt şi acele unităţi care nu au autorizaţie sanitară. Anul acesta, procentul de şcoli autorizate a atins abia 43%, adică mai puţin de jumătate. La începutul anului din cele 379 de locaţii în care îşi desfăşoară activitatea unităţile şcolare din judeţ, doar 186 deţineau autorizaţie sanitară.
Clădirile care nu au primit autorizaţie fie nu au cabinete medicale ori destule grupuri sanitare sau, în mediul rural, parametrii de potabilitate ai sursei de apă sunt necorespunzători ori grupurile sanitare sunt necorespunzătoare, fie n-au apă, fie sunt în curte.
În curând autorităţile locale vor începe verificările pentru a vedea în ce stadiu se află reparaţiile la diverse şcoli şi dacă mai sunt şi alte probleme.

„Reparaţiile acolo unde se desfăşoară sunt în grafic. Vom verifica împreună cu reprezentanţii Primăriei toate unităţile şi sperăm ca până pe 5 septembrie lucrurile să fie aşa cum trebuie", ne-a declarat prof. Viorel Botea, şeful ISJ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite