Zilele francofoniei au fost sărbătorite la Şcoala “Ecaterina Teodoroiu” din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor IV-VIII de la şcoala "Ecaterina Teodoroiu" au marcat "Zilele Francofoniei" prin participarea la diferite activităţi pe parcursul unei întregi săptămâni.

Astfel, copiii coordonaţi de profesorii Vasilica Grama, Maria Tănase şi Dorina Boldeanu au luat parte la mai multe acţiuni. Elevii clasei a VII-a au organizat un concurs - expoziţie de desene cu simbolurile Franţei şi un concurs de lectură în limba franceză, împreună cu elevii clasei a VIII-a.

Carnavalul costumelor

Cei mici din clasele a IV-a, a V-a dar şi elevii clasei a VIII-a au realizat prezentări power point despre Franţa.

"Elevii au muncit cu mult drag întreaga săptămână şi activitatea lor s-a finalizat printr-un moment artistic: participarea lor la un carnaval al costumelor, carnaval devenit tradiţie în aceasta şcoală de mai mulţi ani. Sperăm să contiuăm acest moment al francofoniei an de an cu activităţi interesante şi frumoase", ne-a declarat Dorina Boldeanu.

Ziua Internaţională a Francofoniei se sărbătoreşte în fiecare an pe 20 martie, în toate ţările care au franceza ca limbă oficială, de cultură, de lucru sau de comunicare internaţională. Sărbătoarea a fost creată în anul 1998 pentru a celebra diversitatea ţărilor fracofone şi limba franceză care le leagă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite