Mari probleme în organizarea recensământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile brăilene nu au în acest moment cu cine să facă Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, programat în luna octombrie. Dacă în primele zile de înscrieri ghişeul numărul 1 din Primărie era asaltat de brăileni care doreau să devină recenzori, acum, la acelaş ghişeu, bate vântul.

Pentru că încă nu s-au ocupat toate posturile, s-a mai prelungit perioada de inscrieri cu încă o săptămână.
În Brăila este nevoie de aproximativ 1.300 de recenzori, însă până în acest moment nu s-au oferit decât în jur de 700 de brăileni dispuşi să presteze această activitate pentru un ban în plus.
Din cauza condiţiilor stricte impuse viitorilor recenzori, brăilenii se tem să se mai înscrie. Unii invocă că trebuie să îşi scoată cazierul şi pentru asta trebui să plătească o taxă de 12 lei, alţii că în cele 8 ore de program trebuie să meargă încontinuu şi să fie mereu la dispoziţia autorităţilor. "Sunt diverse condiţii care îi sperie pe oameni. S-a auzit că trebuie să se stea opt ore pe zi la dispoziţia organizatorilor, dar lucrurile nu stau chiar aşa.", a declarat Aurel Simionescu, primarul din Brăila.
Persoanele care doresc să se înscrie ca recenzori trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, domiciliul stabil în Brăila, trebuie să aibă studii medii sau superioare şi trebuie să prezinte la înscriere cazierul. Recenzorul va trebuie să folosească un limbaj corespunzător, să nu aibă probleme de dicţie, pentru a se face bine înţeles, să aibă o caligrafie ligibilă, un telefon mobil şi o ţinută cât mai îngrijită.
Pentru durata celor 11 zile în care se va desfăşura recensământul, recenzorii vor primi între 300-350 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite