Parcuri de joacă abandonate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brăila a anunţat că nu va mai întreţine locurile de joacă pentru copii amenajate în interiorul cartierelor, argumentul fiind că locuitorii din zonă nu au grijă de ele şi că desori toboganele sau leagănele sunt vandalizate.

"Eu le solicit oamenilor să aibă şi dumnealor grijă, pentru că cei care fac aceste lucruri, care le strică, sunt tot copii noştri, fie ei mai mici, fie mai mari", a spus Aurel Simionescu, primarul municipiului. Acesta a adăugat că municipalitatea nu are resurse pentru a asigura paza acestor parcuri. „Nu pot să pun în fiecare parc câte un poliţist care să păzească", a declarat Simionescu.
Pentru a scăpa de grija parcurilor, Primăria a încercat să le paseze asociaţiilor de proprietari, care să ia în administrare zona, aceasta fiind în opinia primarului poate singura metodă de a menţine parcurile înstr-o stare acceptabilă. Însă, nici una dintre asociaţiile de locatari nu a gustat ideea propusă de municipalitate, refuzând cu vehemenţă această propunere. "Am vrut să dăm parcurile în administraţia asociaţiilor de locatari, însă toate au refuzat", a precizat primarul Aurel Simionescu.
Locuitorii zonelor respective se plâng că nu au unde să stea afară pentru a se relaxa şi nici nu au unde să îşi scoată copii la joacă, acuzând administraţia locală că nu îşi face datoria şi lasă parcurile la voia întâmplării. "Parcurile astea arată jalnic, nici balanosarele sau topoganele nu sunt sigure pentru copii, nici bătrânii sau părinţii nu au unde să stea, pentru că multe bănci sunt rupte", a declarat Mărioara Crăiţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite