Bătaie de joc: Naveta profesorilor din Brăila este neplătită din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul anului trecut Sindicatul Învăţământ Brăila dădea în judecată primăriile care nu decontaseră naveta cadrelor didactice. Cu toate acestea, problemele au persistat până acum. În timp ce Legea Educaţiei prevede obligativitatea plăţii a 75% din costul navetei, există şi un ordin de ministru care nu permite suplimentarea fondurilor.

Reprezentanţii SIB au declarat că au avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Finanţelor Publice şi ai Trezoreriei pentru a discuta pe marginea problemei decontului.

„Sprijinindu-se pe Legea 13/2011, Direcţia Finanţelor Publice a dat o circulară prin care să se poată interveni cu suplimentări ale bugetului de cheltuieli pentru salarii, acolo unde este cazul. Aceşti bani urmează să acopere finanţarea navetei", a declarat Valeriu Partene, preşedintele SIB.

Restanţe vechi

Reprezentanţii sindicatului au luat deja legătura cu comunele unde există probleme: Şuţeşti, Berteştii de Jos, Jirlău, Dudeşti, Frecăţei şi Siliştea şi i-au informat pe primarii de acolo să facă o solicitare scrisă către Direcţia Finanţelor Publice pe care să o prezinte personal.

În urma acestei cereri, vor primi fondurile necesare pentru decontarea navetei.

„Cele mai mari probleme sunt la Şuţeşti unde din noiembrie anul trecut nu s-a mai decontat naveta. Urmează Berteştii de Jos, Jirlău şi Dudeşti unde profesorii nu şi-au mai primit banii de la începutul anului. Acum, situaţia este complet rezolvată din punct de vedere legal şi sperăm ca până la jumătatea lunii aprilie profesorii să-şi primească toţi banii aferenţi navetei", a mai spus liderul de sindicat.

Sindicatul mai este în proces cu doar două primării: Vişani şi Cazasu.

„În bugetul local nu au fost cuprinşi bani pentru decontarea navetei", ne-a explicat Anton Tudorel, primarul din Cazasu, motivul pentru care profesorii care fac naveta aici nu şi-au primit încă banii. Este vorba despre circa 40 de dascăli care nu şi-au încasat nici acum banii de drum, dascăli care nu au venituri lunare mai mari de 800 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite