Împădurire masivă în Insula Mare a Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5000 de hectare de teren din insulă urmează să fie împădurite, conform planului de protejare a zonelor umede şi de investire în perdele de protecţie în Insula Mare.

Lucian Buzdugan, directorul general al firmei „TCE Trei Brazi", care are aproximativ 56.000 de hectare de teren concesionate în Insula Marea a Brăilei, spune că toată acţiunea va costa 90 de milioane de lei. "Demarăm în acest an un program de împădurire a cinci mii de hectare, în cadrul acţiunilor de protejarea a zonelor umede şi de investire în perdele de protecţie, care să fie de-a lungul drumurilor, căilor de acces şi de-a lungul canalelor. Costurile per hectar sunt estimate la 15.000 lei, iar costul total se va ridica la 90 de milioane de lei", a declarat Lucian Buzdugan. Firma respectivă are concesionat terenul pe o perioadă de 20 de ani şi aparţine afaceristului Culiţă Tărâţă.
Pe Insula Mare a Brăilei sunt unele dintre cele mai dorite terenuri agricole din ţară, iar numai în primii zece ani ai perioadei în care a concesionat zona, Agenţia Naţională a Domeniilor Statului a încasat 44 de milioane de euro pe cele 55.682 de hectare arendate afaceristului Culiţă Tărâţă. Până în prezent, arendaşul IMB a investit în insulă în toată această perioadă 135 de milioane de euro în sisteme de irigat, utilaje şi echipamente pe parte de mecanizare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite