Mii de oameni rămân fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistarea este cauzată de modernizarea străzii Griviţei, unde cei de la Electrica montează branşamente pe stâlpi noi. Brăila continuă să arate ca un mare şantier. Bulevardul Dorobanţi, Calea Galaţi, Calea Călăraşilor, strada Griviţei, sunt prinse în ample lucrări de modernizare.

Strada Griviţei este lărgită considerabil, copacii şi stâlpii vechi sunt eliminaţi, iar trotuarele îngustate. Acesta este şi motivul pentru care Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Electrica SA este nevoită să mute branşamentele de pe stâlpii vechi pe alţii noi.

„Practic, se mută toată reţeaua stradală de 0,4 KV, datorită lucrărilor de modernizare din zonă. Ca să nu fie afectaţi prea mulţi brăileni, angajaţii noştri vor sista furnizarea de energie electrică pe porţiuni restrânse de străzi. Abonaţii nu vor fi deconectaţi toţi odată, ci parţial", a precizat purtătorul de cuvânt al Electrica SA Brăila, Cristian Oprea.

Trei zile fără curent

Potrivit anunţului făcut de Electrica, trei zile la rând, pe 9, 10 şi 11 august, între orele 8.30 şi 16.00, se va sista parţial alimentarea la imobilele de pe străzile Griviţa, Roşiori şi Mihai Bravu, pe tronsoanele cuprinse între strada 1 Decembrie 1918 şi străzile Albinei, Dogari şi Piaţa Poporului.

Opriri şi la Lacu Sărat

Tot astăzi, între orele 9.00 şi 17.00, se opreşte energia electrică şi în localitatea Lacu Sărat, comuna Chiscani, pentru montarea unor ansamble de susţinere şi întindere şi pentru poziţionarea conductorilor pe stâlpi. De asemenea, alimentarea va fi sistată parţial, pe 10, 11 şi 12 august, în acelaşi interval orar.

Astăzi, angajaţii Electrica SA sunt nevoiţi să întrerupă curentul şi în localităţile Găvani şi Gemenele, între orele 9.00 şi 14.00, pentru îndreptarea unor stâlpi de derivaţie 20 KV. De fiecare dată, sunt informate autorităţile locale, pentru evitarea unor avarii.

Brăilenii care locuiesc în zona ce va fi afectată de lucrările Electrica (străzile Griviţei, Roşiori şi Mihai Bravu) nu par să fie foarte afectaţi de sistarea alimentării cu energie. De la începerea lucrărilor de modernizare, au avut de înfruntat necazuri şi mai mari.

„Am înţeles că va fi oprit curentul timp de câteva ore şi singura problemă va fi cu frigiderul şi cu alimentele puse în congelator. Vom fi nevoiţi fie să gătim toată carnea, fie să o aruncăm. Bine măcar că nu se ia curentul 24 de ore din 24, nu ştiu cum ne-am fi descurcat", a spus Ionica Neculiţă, 32 de ani, locatar din zona afectată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite