Înşelăciune de 130.000 de lei, patru ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda „ţepelor" date partenerilor de afaceri continuă, iar autorii infracţiunilor sunt pedepsiţi blând datorită legislaţiei destul de stufoase, dar şi îngăduitoare cu răufăcătorii.

Originar din Galaţi, Adrian Condreţ, în vârstă de 40 de ani, administratorul SC „Emifan" SA, a fost pus sub acuzaţie, trimis în judecată şi condamnat penal, pentru înşelăciune în convenţii.

PREJUDICIUL, NERECUPERAT

„Bărbatul, care s-a sustras urmăririi penale, este acuzat că, în perioada septembrie-octombrie 2006, a achiziţionat anvelope în valoare de 132.425 lei de la SC Pneurom SA Brăila", ne-a declarat procurorul Gheorghe Velea, cel care s-a ocupat de caz.
După ce a pus mâna pe marfă, afaceristul „a uitat" să-şi respecte obligaţiile contractuale, mai precis nu a achitat niciun leu pentru bunuri achiziţionate.
O parte din marfă a fost valorificată imediat, la preţuri mai mici decât cele de achiziţie, iar banii au intrat în buzunarul lui Condreţ.
Gălăţeanul nu a achitat nicio sumă partenerului de afaceri, furnizorului din Brăila. Potrivit anchetatorilor brăileni, Adrian Condreţ golea imediat contul firmei, pentru ca reprezentanţii „Pneurom"SA să nu încaseze filele cec emise la efectuarea tranzacţiei.
Tribunalul Brăila l-a condamnat pe autorul înşelăciunii la 4 ani şi 6 luni de închisoare. Acelaşi individ a mai fost condamnat, deunăzi, de către Judecătoria Odorheiu Secuiesc, Judecătoria Galaţi şi Judecătoria Brăila, pentru acelaşi gen de infracţiuni. Adrian Condreţ a primit, de fiecare dată, între 2 ani şi 6 luni şi 4 ani de închisoare, însă a continuat să înşele şi să aducă în sapă de lemn partenerii de afaceri. Acum e în Penitenciarul Galaţi.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite