Casă arsă ca o torţă de la o butelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipaje de pompieri s-au luptat cu focul în comuna Gropeni pentru a salva o casă, fără sorţi de izbândă.

Iniţial, la faţa locului s-au deplasat două maşini de la Detaşamentul II Brăila, care este dizlocat pe fosta platformă chimică de la Chiscani, dar proporţiile incendiului au necesat sprijin cu o a treia autospecială, venită din Brăila.
Casa a ars aproape în întregime şi opt persoane au rămas fără acoperiş deasupra capului şi fără nimic din toată agoniseala lor. Fiind vorba de o construcţie clasică în mediul rural, din paiantă cu lemn, acoperită cu carton bituminat, casa a ars ca o torţă astfel că la sosirea pompierilor vâlvătaia se ridica la 8-10 metri.
După ce s-au luptat cu focul mai bine de două ore până l-au stins, pompierii au găsit şi sursa de la care a pornit dezastrul. „Incendiul a fost provocat de explozia unei butelii de aragaz. Experţii vor stabili ce defecţiune anume a dus la producerea exploziei", ne-a declarat maior Ştefan Stoian, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Cele opt persoane, care locuiau în acea casă, s-au salvat fără a suferi răni, dar acum nu mai au nimic, nici măcar documente, le-a r ars tot cea aveau.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite