Se împrumută ca să îşi cumpere medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă hrană mai pot lua şi pe datorie, de la chioşcul de lângă casă, lemnele, medicamentele şi curentul le plătesc din împrumuturi. Este cazul a peste 10.000 de brăileni cu venituri modeste, îndeosebi pensionari care în fiecare sezon apelează la CAR.

Numărul celor care apelează la Casa de Ajutor Reciproc s-a dublat în acest an. Unii dintre pensionari au venituri care nu depășesc 500 de lei pe lună, bani din care nu își pot procura nici hrana și nici medicamentele.
„Eu şi soţia suferim de boli cronice şi suntem nevoiţi să mai dăm şi bani pe medicamente. De aceea ne împrumutăm", ne-a spus Virgil Costescu. Casa de Ajutor Reciproc a devenit pentru pensionarii brăileni colacul de salvare la care apelează ori de câte ori au nevoie de bani.
„Chiar dacă a trecut sezonul rece și oamenii nu mai au de achitat facturi mari la întreținere, oamenii vin încă în număr mare pentru împrumuturi", a declarat Costică Gheorghiu, președintele CAR.
Săptămânal la sediul Casei de Ajutor Recirpoc se prezintă cel puțin 25 de pensionari care se împrumută de diverse sume de bani pentru a-și achita datoriile la întreținere, pentru a-și lua mâncare și medicamentele fără de care nu pot trăi.
Bani pentru lemne și rechizite
Sunt unii năpăstuiţi care, chiar dacă stau în oraş, la casă, mai au multe alte grij: lemnele pentru iarnă, rechizitele nepotului pe care-l au în grijă. Este și situația Antoanelei Ciubotaru. Bătrâna are 65 de ani și îi are în grijă pe cei doi nepoței din partea fiicei sale cu care locuiește în aceeași casă. Bătrâna își duce cu greu traiul de zi cu zi, din cauza pensiei de doar 750 de lei, bani din care trebuie să îi hrănească și pe cei doi băieței cu vârste de 6 și de 10 ani. Antoanela a făcut un împrumut de 2.000 de lei, pentru a-și lua lemne pentru iarnă și pentru a cumpăra rechizite nepoțelului mai mare.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite