Garda de Mediu îi declară război lui Caruz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, Garda de Mediu Brăila a efectuat la ferma de porci a omului de afaceri Gheorghe Caruz şase controale. În urma acestor verificări s-au constatat mai multe aspecte între care nerespectarea măsurilor şi termenelor din Planul de acţiuni şi Planul de etapizare

Se depăşesc limitele admise cu derogări ale indicatorilor de calitate a apelor uzate evacuate din Ferma Baldovineşti în Dunăre, nu se exploatează şi nu se întreţin regulamentar instalaţiile existente din staţia de epurare a apelor uzate din ferma Baldovineşti.

De asemenea nu se gestionează legal deşeurile produse în cadrul fermei, respectiv dejecţiile din staţia de epurare, în urma spărturii conductei de evacure a apelor uzate în Dunăre, s-au deversat ape uzate pe sol şi nu se aplică în mod coerent măsuri specifice stabilite de proiectanţi în vederea diminuării mirosurilor dezagreabile generate din fermă, care au un impact negativ puternic asupra cetăţenilor din Brăila.

Amenzi repetate

„Faţă de cele constatate, Garda de Mediu Brăila a stabilit 18 măsuri tehnice în vederea soluţionării problemelor şi a aplicat două amenzi în valoare de 125.000 lei", a declarat Daniela Agache, comisar şef Garda de Mediu Brăila. De altfel, în perioada 2007 - 2011 s-au aplicat şapte amenzi în valoare de 395.000 lei şi s-a solicitat în mod repetat APM Galaţi suspendarea autorizaţiei integrate de mediu, cu termen, în vederea realizării măsurilor din Planul de acţiuni, aspect căruia aceasta instituţie nu i-a dat curs.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite