Spitalul Judeţean: Facturi uriaşe la energia electrică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe viitor, atât instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean (CJ), cât şi unităţile administrativ teritoriale, vor trece de la consumul energiei electrice clasice, la energia alternativă. Iniţiativa îi aparţine lui Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ, care spune că în instituţiile publice se consumă prea mult curent şi facturile sunt uriaşe.

Spitalul Judeţean plăteşte în fiecare lună facturi usturătoare pentru energia electrică. "Între 2,5 şi 2,7 miliarde de lei vechi plăteşte lunar Spitalul Judeţean, este prea mult, trebuie să găsim soluţii să nu ne mai coste atât", a spus Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ a adăugat că cele mai mari facturi sunt la Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Biblioteca şi la iluminatul public.
Bunea Stancu spune că a fost deja ofertat de două de firme pentru a trece la „energie verde" şi că îşi doreşte ca în cel mai scurt timp să organizeze o licitaţie, pentru a putea demara proiectul.
În zilele care urmează, Consiliul Judeţean va trimite şi adrese tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, pentru că şi acolo se consumă foarte mult curent. Dacă şi acestea vor agrea ideea acestui proiect, atunci va fi organizată o licitaţie la pachet.
"Eu cred foarte mult în acest proiect, pentru că ne vor scădea foarte mult costurile", a declarat Gheorge Bunea Stancu, în cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Judeţean.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite