Decât economate, mai bine nişte bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, nu este de acord cu înfiinţarea economatelor propuse, recent, de Guvernul României, şi susţine, mai degrabă, acordarea unor ajutoare băneşti.

„Este adevărat că se simte nevoia unui sprijin pentru persoanele cu venituri scăzute, dar decât să facem o formulă de economat, eu cred că ar trebui să găsim formula prin care acestor oameni să li se dea o anumită sumă de bani, periodic", a declarat Aurel Simionescu.
Municipalitatea cosideră că acest nou program nu ar avea șanse de izbândă și ar avea aceeași soartă ca și mai vechiul proiect adoptat în urmă cu nouă ani de, când la scurtă perioadă de la deschidere, economatele vindeau produsele mai scumpe decât supermarketurile.
DILEMELE PRIMARULUI
Aceasta nu este singura temere a primarului, ci și numărul și locul acestor magazine.
„Nu putem să facem unul, două, trei economate în oraș. Să presupunem că le facem și dacă vom face un economat în centru, ce vom face în aceste condiţii?! La aceste economate ar trebui să poată să vină și cei din Brăilița, tocmai acolo sau în artierul Radu Negru", a mai declarat Aurel Simionescu.
Economatele au apărut pentru prima oară în timpul Guvernului Năstase, însă nu au rezistat datorită prețurilor mari pe care le aveau. Pensionarii preferau să meargă tot în piețele din oraș.
„Economatele astea or fi bune doar la început când au prețuri mici că după aia sunt la fel ca în magazine și bani la pensie, cum zice primarul, nu cred eu că o să ne dea, mai degrabă invers, o să ne ia", ne-a mărturisit Maria Stan. De aceeaşi părere este şi Costică Varga: „Cum bani n-o să ne dea, mai bine să aducă economatele".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite