Zeci de milioane de euro în drumurile judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se vor reabilita 161 de kilometri de şosele, în special drumuri judeţene. Lucrările şi finanţarea se fac la pachet, pentru judeţele Brăila şi Galaţi. În total se vor investi 90 de milioane de euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat că a deschis ofertele primite în cadrul licitaţiei privind atribuirea pachetului de lucrări de modernizare şi reabilitare a patru drumuri judeţene din Brăila. Proiectul face parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi vizează în judeţul Brăila 58,766 de kilometri de drumuri judeţene şi 102 kilometri de drumuri comunale şi străzi din mediul rural.

"Era şi timpul ca aceşti bani să vină, pentru că reabilitaterea unor drumuri, fie ele şi comunale, este destul de greu de suportat numai de la bugetul local. Din păcate, nu sunt bani pentru lucrări complete, aşa cum ne-am fi dorit, ci doar pentru anumite porţiuni", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ).
"De ani de zile mă lupt, spre exemplu, pentru drumul Brăila-Măraşu. Aici degeaba reparăm, dacă nu facem o lucrare complexă, cu tot cu fundaţie, pentru că utilajele de pe exploataţii, foarte grele, readuc repede drumul la stadiul de impracticabil pentru autoturisme sau maşinile Ambulanţei Judeţene", a mai adăugat preşedintele CJ.
Vor fi făcuţi ca la carte doar 17 kilometri din totalul de 47 de kilometri pe care îi are DJ 212 A, cel care face legătura dintre municipiu şi localitatea Măraşu.
"Drumul va fi din beton şi astfel va prelua sarcinile mari ale vehiculelor care circulă pe el. Din păcate, vorbim de numai 17 kilometri. Restul rămân aşa cum sunt acum, adică au aspect de peisaj selenar. O ambulanţă face de la Brăila la Măraşu şi retur nu mai puţin de 6 ore. Acum circulăm pe Magistrala 2, care este de fapt un drum de pământ bătătorit şi este mult mai circulabil decât DJ 212 A", a declarat Nicolae Niţescu, primarul din Măraşu.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite