S-a găsit o soluţie la criza locurilor insuficiente din creşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema locurilor insuficiente din creşe şi grădiniţe îşi va găsi parţial rezolvarea începând de anul viitor, când va fi finalizată construcţie a trei creşe noi. Acestea vor deservi populaţia din cartierele Radu Negru, Lacu Dulce şi Brăiliţa.

Finanţarea lucrărilor pentru cele trei creşe se face cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar municipalitatea oferă terenurile şi se va ocupa doar de plata branşării noilor construcţii la utilităţi.
Consiliul Local Municipal a aprobat deja transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale a trei terenuri din domeniul public, cu o suprafaţă totală de 3000 de metri pătraţi.
Cei de la Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrarea Creşelor încearcă de câţiva ani să convingă autorităţile locale că este nevoie ca în oraş să mai fie construite câteva creşe.

"Este nemaipomenită această veste, noi de câţiva ani tot facem intervenţii să construiască creşe noi", a spus iţa Mihăilă, director la administrarea creşelor.
Acum, mulţi părinţi se văd nevoiţi să străbată jumătate din oraş pentru a-şi putea duce copilul acolo unde au găsit loc, dacă au fost printre norocoşi.

"Stau în Brăiliţa şi nu am găsit loc decât în Concordia. Am mult de mers ca să-mi duc fetiţa la creşă", ne-a spus Gabriela Ioniţă
În acest an, peste 300 de micuţi nu au putut fi înscrişi la creşă, din cauza numărului de locuri reduse. Deocamdată, în municipiul Brăila sunt doar trei creşe care pot găzdui doar 200 de prichindei. „Sunte peste 300 de copii pe care noi îi avem în evidenţă şi nu îi putem ajuta", a adăugat Tiţa Mihăilă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite