Salarii de câte 2.500 euro pentru medicii brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, privind acordarea unor stimulente pentru medici s-ar putea concretiza cât de curând.

Deocamdată, în sistemul administrativ din România nu există reglementată modalitatea de a oferi stimulente financiare angajaţilor cu merite deosebite.

În urma unei întâlniri a preşedintelui CJ Brăila cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în care a fost dezbătut şi acest subiect, acum propunerea stimulării financiare a medicilor a ajuns pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

„Propunerea Brăilei privind stimularea cadrelor medicale a ajuns pe site-ul Ministerului. Administraţiile locale ar putea stimula activitatea medicilor în funcţie de nişte criterii propuse de spitale şi aprobate în consiliile judeţene", a declarat de curând Gheorghe Bunea Stancu.

Salarii de invidiat

În acelaşi context al stimulării medicilor de renume pentru ca aceştia să-şi îndrepte atenţia şi spre Brăila, Stancu a declarat că, în opinia lui, salariile nete ale medicilor ar trebui să se încadreze între 1.000 şi 2.500 de euro.

„Bineînţeles că aceste venituri vor trebui negociate cu conducerea Spitalului, însă dacă media unei secţii creşte ca urmare a activităţii deosebite a unor medici, aceasta va determina şi negocierea contractului cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în alte condiţii, adică secţia respectivă ar putea primi mai mulţi bani", spune Rodica Sin, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Din aceeaşi sursă: „este binevenită o astfel de măsură, dar deocamdată sunt căutate variante prin care aceste stimulente financiare să poată fi acordate medicilor".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite