Nesimţirea încurcă treburile pe Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumarii care repară bulevardul sunt în război cu şoferii care blochează accesul utilajelor pe unicul fir destinat circulaţiei rutiere. Tronsonul cuprins între străzile General Ieremia Grigorescu şi 1 Decembrie 1918 este cel mai circulat. Deocamdată, niciun poliţist nu şi-a făcut simţită prezenţa în zonă.

Dacă tronsonul bulevardului Dorobanţi cuprins între Calea Galaţi şi strada General Ieremia Grigorescu este de multă vreme ocolit de şoferi pentru simplul motiv că drumul a fost, chiar şi dinainte de începerea reparaţiilor, demn de un raliu off-road, nu acelaşi lucru se poate spune despre al doilea segment al arterei, cel cuprins între General Ieremia Grigorescu şi 1 Decembrie 1918.

Strada a fost dintotdeauna mult mai circulată, iar acum, în condiţiile în care strada Griviţei este şi ea în lucru, mulţi şoferi sunt obligaţi să folosească acest tronson care şi aşa este îngustat, circulaţia defăşurându-se numai pe un singur sens. Nu ar fi nimic rău până aici dacă nu s-ar găsi şoferi care să creadă că toată strada este a lor.

"Ne-am chinuit zilele trecute că încărcăm camioanele pentru că un şofer cu un ditamai SUV-ul a parcat liniştit fără să-i pese de ceilalţi. Deşi putea urca pe trotuar, nu a făcut-o, ba mai mult a lăsat maşina la 70-80 de centimetri de bordură. Şoferii noştri au făcut echilibristică pe marginea şanţului de un metru adâncime ca să poată ajunge la încărcare. Când i-am atras atenţia şoferului, ne-a privit de sus", ne-a explicat Ionel Moraru, excavatorist pe şantier.

Nu numai muncitorii sunt deranjaţi de situaţie, ci şi şoferii mijloacelor de transport în comun care au traseu pe această stradă şi care se văd nevoiţi să aştepte minute bune în trafic până la eliberarea benzii de circulaţie.

"Circulăm cu autobuzele care înlocuiesc tramvaiul fără probleme până la 1 Decembrie. Când intrăm pe sensul deschis circulaţiei până la General Ieremia Grigorescu începe calvarul. Seara, în faţă la agenţia de pariuri de la Piaţa Mare, se adună tot felul de maşini de lux care pur şi simplu sunt lăsate alandala şi ştrangulează circulaţia", ne-a declarat Marin Coman, şofer autobuz.

Soluţii există

Situaţia de pe Dorobanţi contrastează puternic cu cea de pe Călăraşi, şosea care de asemenea este supusă unor ample lucrări de reabilitare. Acolo sunt echipaje de la Poliţia Locală care dirijează non-stop circulaţia. "Ar fi bine dacă s-ar găsi agenţi care să facă acelaşi lucru şi pe Dorobanţi", este de părere Cosmin Manoliu, unul dintre muncitorii de pe Dorobanţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite