Brăila: Un colţ de pâine pentru bunica de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub deviza "Dăruieşti şi câştigi", au avut loc, la Tichileşti şi Surdila Găiseanca, ample acţiuni de ajutorare a familiilor sărace şi a bătrânilor singuri, uitaţi până şi de familiile lor.

Iniţiate de profesorii Eugenia şi Ionel Lăzărică, vizitele la care au participat elevii şcolilor din cele două localităţi fac parte din amplul proiect educaţional judeţean "Copiii Bărăganului", coordonat de prof. Otilia Cuzmin.

La Tichileşti, prof. Eugenia Lăzărică a fost însoţită de elevii claselor a V-a şi a VI-a, precum şi de preotul Gabriel Boabeş. Au fost vizitate 15 familii sărace, cărora li s-au oferit felicitări ecologice, confecţionate de copii şi pachete cu alimente obţinute prin strădania părinţilor şi a parohiei din localitate.

image

Emoţii

"Bătrânii au fost impresionaţi de gestul copiilor şi al preotului din sat, iar emoţia s-a transmis de la cei care au primit la cei care au oferit. Copiii au fost foarte mişcaţi de câtă bucurie a putut să provoace gestul lor simplu, în singurătatea celor cu tâmplele cărunte", a precizat profesoara.

Concomitent, la Găiseanca, prof. Ionel Lăzărică, însoţit de copii, a oferit bătrânilor singuri pachete cu alimente, aduse de către părinţii elevilor de a V-a şi a VI-a.

Au fost vizitate într-o primă fază 6 bătrâni singuri, precum şi o familie nevoiaşă, cu 7 copii.

image


"Ne-a impresionat mult vizita făcută unei bătrâne de 76 de ani, bolnavă, care abia se putea deplasa cu două bastoane şi care e singură, deşi a crescut copii, aflaţi acum la oraş. A izbucnit în lacrimi când ne-a văzut. La plecare, a spus micuţilor: "Să nu mă uitaţi, copii! Pe mine nu mă vizitează nimeni...",
povesteşte, emoţionat, prof. Lăzărică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite