Bătaie pentru biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, sezonul cald este cel mai solicitat când vine vorba de plecare la staţiune pentru tratament. Şi de această dată, la Brăila, cererea de bilete de tratament cu subvenţie de 50% depăşeşte cu mult oferta.

„Pentru ultima serie care a plecat în data de 14 august, au fost repartizate 314 bilete, în timp ce numărul cererilor înregistrate a fost de 580. Pentru următoarea serie care va pleca în data de 1 septembrie avem 238 de bilete la 540 de solicitări", ne-a declarat Simona Cioranu, manager public Casa Judeţeană de Pensii.
Cererile pentru bilete de tratament se depun cu cel puţin 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet. Prin cerere, solicitantul poate opta pentru cel puţin trei staţiuni. În cazul pensionarilor brăileni cea mai solicitată staţiune a fost dintotdeauna Lacu Sărat, care are de altfel şi cele mai multe bilete repartizate. Urmează în ordinea solicitărilor Vatra Dornei, Covasna şi Olăneşti.
„Eu vreau să plec la băi, la Olăneşti şi am venit cu noaptea în cap fiindcă staţiunea e solicitată şi aici este mereu coadă", ne-a spus Maria Toma.
Criterii de selecţie
De bilete de tratament balnear pot beneficia pensionarii sistemului public de pensii, asiguraţii care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin şase luni în ultimul an anterior repartizării biletului, beneficiarii sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale şi beneficiarii unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament.
La acordarea biletelor de tratament balnear pentru pensionari, cu suportarea unei contribuţii individuale, se iau în considerare mai multe criterii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite