Inedit la Brăila: biletele de tramvai se vor plăti şi prin sms

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor călătorilor şi pentru a elimina scuza potrivit căreia nu au avut timp să-şi cumpere bilet, Braicar a venit cu o metodă nouă de plată a costului unei călătorii: plata prin sms.

Directorul societăţii nu a vrut să dea prea multe detalii referitor la această nouă metodă, dar a recunoscut că a început demersurile şi este vorba despre ceva sigur, aplicamil din luna martie a acestui an.
„În viitor se va putea face plata biletelor şi prin sms. Când lucrurile vor fi puse în derulare, vom face precizările de rigoare. Cu siguranţă se va întâmpla acest lucru într-un timp relativ scurt", ne-a declarat ing. Cornel Săndulescu, directorul general SC Braicar SA.

Probleme în rândul tinerilor

Potrivit spuselor acestuia, în fiecare lună sunt aplicate în jur de 200 - 250 de sancţiuni pentru călătorii depistaţi fără documente legale. Cele mai frecvente cazuri de călători fără bilet sunt în rândul tinerilor şi mai ales la sfârşit de săptămână, seara.

„Avem probleme în special în zilele de sfârşit de săptămână, în perioada de seară când există o mai mare deplasare a tinerilor din cartiere. De obicei când sunt prinşi fără bilet, motivează lipsa de venituri sau graba de a ajunge într-un anumit loc", ne-a mai precizat Cornel Săndulescu.


Călătorii depistaţi fără bilet sau abonament trebuie să plătească un bilet suprataxă contravaloarea a 10 bilete sau, în unele cazuri, se întocmeşte un proces verbal de contravenţie cu o valoare între 50 şi 150 de lei, sume aprobate prin hotărâre de Consiliu Local.

Banii strânşi prin aplicarea sancţiunilor de către controlorii Braicar, ajung la bugetul local.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite