Se mută Biblioteca Panait Istrati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piața Poligon lucrările pentru construcția unui nou corp al bibliotecii sunt avansate. Deja a fost turnată fundația și a fost ridicată armătura de metal pentru structura de rezistență.

Biblioteca face parte din proiectul „Biblioteca Județeană Panait Istrati-Un pol de dezvoltare a turismului cultural în județul Brăila".
Lucrările sunt finanțate prin programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5. Valoarea totală a proiectului este de 21.261.861.99 lei, din care 16.750.780.07 lei finanțare nerambursabilă.
CASA, PENTRU TINERI
Acesta vizează și două planuri complementare: cel Urbanistic şi cel Funcţional și anume: recompunerea omogenităţii şi densităţii sitului destructurat, ca parte componentă a întregului arhitectonic „Centrul Istoric al Municipiului Braila", prin reconstituirea spaţial-volumetrică a ansamblului arhitectural „Biblioteca Panait Istrati" și modernizarea şi diversificarea serviciilor de turism cultural la nivelul municipiului Brăila.
La finele acestui proiect, vechea Casă a Tineretului va fi transformată într-un loc în care tinerii brăileni pot petrece câteva clipe plăcute.
„Vom reda tinerilor Casa Tineretului și o vom duce probabil numai spre o zonă distractivă, așa cum am discutat de atâtea ori", a declarat GheorgheBunea Stancu, președintele Consiliului Județean. Proiectul se derulează pe parcursul a 24 luni.
„Eu cred că este un lucru bun faptul că mută biblioteca și toate secțiile vor fi unite, pentru că așa nu mai alergi în tot orașul pentru trei cărți de care ai nevoie", ne-a spus Mihaela Ursu, o cititoare abonată la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite