Oraşul este răscolit pe bani europeni şi din bugetul Primăriei: 100.000.000 de lei costă şantierul din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraş se desfăşoară, în prezent, lucrări în cadrul a 10-15 proiecte din bani europeni şi bani publici. Numai în acest an, au fost demarate opt proiecte. Brăila este şantier în lucru şi, spre disperarea şoferilor, va fi aşa până în 2013. Valoarea contractelor semnate în acest an se ridică la 96.000.000 lei.

Cele opt contracte semnate în 2011 sunt împărţite în trei zone: reabilitarea infrastructurii urbane, a infrastructurii sociale şi reabilitarea monumentelor.

Urmează să semnăm şi contractele de finanţare pentru teatru şi căminul de bătrâni. Deocamdată, proiectele sunt încă la Bucureşti. Probabil va fi întâi teatrul, apoi căminul", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Străzi răscolite

Contractul de finanţare pentru reabilitarea străzii Calea Călăraşilor a fost semnat în ianuarie 2011 şi are o valoare totală de 37,3 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este martie 2012.

„Vor fi înlocuite reţelele de electricitate, apă, gaz, canalizare, dar şi calea de rulare a tramvaielor, vor fi amenajate locuri de parcare pe o parte şi pe alta a străzii, vor fi amenajate trotuare şi zone adiacente noi", a adăugat Simionescu.

Tot în ianuarie 2011, a fost semnat şi contractul pentru Calea Galaţi, cu o valoare totală de 10,2 milioane de lei.

Pentru reabilitarea pasajului pietonal din faţa Palatului Administrativ contractul de finanţare a fost semnat în mai 2011 şi are o valoare totală de 5,1 milioane de lei. Termenul de finalizare este luna iulie 2012.

Reconfigurarea arhitectonică a platoului va fi realizată prin montarea de dale de granit în care se vor încastra spoturi luminoase, cu elemente de mobilier urban şi două bazine cu jeturi de apă şi jocuri de lumini.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite