Primăria, darnică cu pensionarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea intenţionează să mărească limitat superioară a veniturilor în cazul acordării de abonamentelor gratuite pensionarilor. Dacă acum beneficiază de această facilitate doar cei cu pensii de maxim 600 de lei, din toamnă vor avea parte de abonamente gratuite pentru mijloacele de transport în comun aparţinând Braicar şi pensionarii cu venituri de până la 1.000 de lei.

O altă modificare va fi operată în ceea ce priveşte pensionarii ce îşi pot achiziţiona abonamente la jumătate de preţ. Deocamdată, este în vigoare o hotărâre a Consiliului Local din luna mai, conform căreia beneficiau de preţuri reduse cu 50 la sută pensionarii cu venituri de până în 1.500 de lei.

Începând din toamnă, Primăria intenţionează să facă modificări, astfel încât toţi pensionarii care nu se încadrează în categoria celor ce primesc abonament gratuit, adică cei cu pensii de peste 1.000 de lei, să le poată cumpăra la jumătate de preţ, adică 25 de lei dacă nu se vor modifica preţurile între timp.

Municipilatitatea şi-a făcut calculele şi a reieşit că îşi poate permite aceste modificări.

„Am vrea ca din septembrie să majorăm limita pentru acordarea abonamentelor gratuite la pensionari. Am făcut o simulare pe buget şi se parecă ne putem permite acest lucru. Vrem să mărim plafonoul maxim pentru gratuitate la 1.000 de lei", a declarat Aurel Simionescu, primarul municipiului Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite