Brăila:Blasova a devenit raiul interzis al braconierilor italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Blasova a devenit raiul interzis al braconierilor italieni
Brăila:Blasova a devenit raiul interzis al braconierilor italieni

Este pentru a doua oară când poliţiştii prind vânători italieni care împuşcă ilegal păsări rare de la noi

În decembrie anul trecut i s-au confisat armele, cartuşele şi maşina, însă tot nu s-a lecuit. Acum, nu mai departe de miercuri noaptea, Ricardo, un italian al cărui nume este cunoscut de către toţi poliţiştii de la Arme, Explozivi, Substanţe Toxice (AEST), a fost prins din nou la braconaj şi dezarmat.

Are numai 23 de ani însă a făcut carieră, cel puţin la Brăila, graţie îndemânării cu care vânează. Şi nu oricum. Ci ilegal. Şi nu orice. Ci doar păsări rare de pe la noi, din zona Blasova, din Insula Mare a Brăilei: ciocârlii de câmp, de Bărăgan, sturzi şi raţe. Se numeşte Ricardo.

Tânărul a fost prins, miercuri, în flagrant, de către poliţişti, în timp ce vâna ilegal la Blasova, pe Fondul de Vânătoare nr. 1. Împreună cu un alt italian, în vârstă de 67 de ani, Ricardo împuşca ciocârlii, sturzi şi raţe. 

“Aceştia aveau asupra lor trei arme de vânătoare, marca „Beretta”, de calibru 12x1 mm, 323 cartuşe de calibru 12 mm. AÎn maşină, împuşcate, s-au găsit 80 ciocârlii de câmp, opt sturzi de vâsc, două ciocârlii de bărăgan şi o raţă”, ne-a declarat Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Autorizaţia, pasăre extrem de rar întâlnită de italieni

Ieri, poliţiştii de la AEST au arătat că italienii aveau o autorizaţie de vânătoare însă pe numele unuia singur dintre ei şi doar pentru 10 ciocârlii. În consecinţă, ofiţerii au ridicat armele de vânătoare, muniţia, vânatul şi autoturismul de teren, în vederea cercetărilor.

Totodată, italienilor li s-a întomit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie de legală, vânarea speciilor de vânat strict protejate, în alte condiţii decât cele legale, şi uz de armă letală.

“Bărbatul în vârstă de 23 de ani mai are un dosar penal, din decembrie 2008, pentru braconaj cinegetic şi uz de armă letală”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Anul trecut, în noaptea de 3 spre 4 decembrie, Ricardo a organizat el însuşi o vânătoare, pe Fondul de Vânătoare nr. 14 din Blasova, la care a invitat cinci conaţionali, între care un rezident în România, căsătorit cu o brăileancă.

Şi atunci, Ricardo a uitat să scoată autorizaţie, iar italienii au rămas fără cinci puşti şi sute de cartuşe care fuseseră interzise pe teritoriul României. 

Este curios faptul că italienii sunt cunoscuţi în rândul vânătorilor brăileni, iar primele lor experienţe în judeţul nostrum au pornit odată cu încheierea unor contracte serioase între aceştia şi asociaţiile de profil.

Numai că, imediat ce au mirosit fondurile cu vânat bun, italienii s-au organizat singuri şi au preferat să împuşte în stânga şi-n dreapta fără să mai cotizeze la organizaţiile brăilene.


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite