Brăila: „Du-mă gratis, măi tramvai! Ia-mi bănuţii dom’ vatman!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: „Du-mă gratis, măi tramvai! Ia-mi bănuţii dom’ vatman!”
Brăila: „Du-mă gratis, măi tramvai! Ia-mi bănuţii dom’ vatman!”

Vatmanii îşi fură singuri căciula şi păgubesc firma la care lucrează taxând călătorii clandestini Dacă Braicar nu are încasări, vatmanii de pe tramvaie nu îşi primesc salariile. Deşi cu toţii ştiu asta, vatmanii preferă să câştige imediat şi ilegal zeci de lei pe zi, taxându-i pe călătorii grăbiţi, fără a le elibera bilete.

Tramvaile au ajuns vehiculele unor mici afaceri personale: vatmanii iau banii, dar nu dau bilete. Iată ce ne declară, sub protecţia anonimatului, un cetăţean al urbei: „Vineri, 11 septembrie, în jur de ora 15.15, am luat un tramvai pe B-dul Independenţei, de la Gării spre Călăraşi. Nu aveam bilet, aşa că i-am solicitat vatmanului să-mi vândă unul. Iniţial, mi-a spus că nu are. Insistent, i-am întins o bancnotă de cinci lei. A luat-o, m-a întrebat unde cobor, mi-a dat rest patru lei, bineînţeles, nici urmă de bilet, şi mi-a recomandat să rămân lângă cabina lui”.

Gaură de doi lei, în trei staţii

Bărbatul ne-a povestit experienţa sa de la urcarea în tramvai până acasă: „La destinaţie, staţia de la Palatul Agriculturii, o doamnă, care de asemenea cobora, i-a „donat” vatmanului biletul dumneaei gata compostat, în scopul revânzării. Deci, pe parcursul a trei staţii, respectivul şi-a păgubit firma la care este angajat cu cel puţin doi lei.”

Directorul „Braicar”, Cornel Săndulescu, spune că vinovaţi în această privinţă sunt şi brăilenii care nu-şi cumpără bilete din staţii, dar şi şoferii care-şi riscă slujba pentru un ban necinstit.

 „Biletele trebuie cumpărate de la chioşcurile autorizate. Oamenii sunt direct răspunzători dacă sunt prinşi fără bilet într-un mijloc de transport în comun şi vor fi amendaţi. Şoferii vor fi sancţionaţi şi ei dacă sunt prinşi că iau banii. Ei nu au voie să elibereze bilete”, a precizat Cornel Săndulescu care a adăugat  că sunt destui cei care şi-au pierdut slujbele după incidente asemănătoare. 


Consiliul Local anunţă scumpiri

În cadrul Consiliului Local Municipal, se va lua în discuţie, la propunerea transportatorilor particulari, majorarea preţului unei călătorii cu mijloacele de transport în comun de la un leu, la 1,2 lei. Scumpirea, dacă va avea girul consilierilor, va fi valabilă şi pentru „Braicar”, societate ce aparţine municipalităţii. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite